JUBILEJNA 20. MARINADA 2023

 

Dušan Puh s posadko jadrnice Adriatic Europa zmagovalec jubilejne 20te regate Marinada
V soboto, 13. maja 2023 je v organizaciji Športnega društva BYC in pod okriljem JZS potekala že dvajseta regata Marinada, ki se uvršča med največje mednarodne navtične dogodke v Sloveniji.


Pred marino v Izoli se je zbralo 29 jadrnic. V končni absolutni razvrstitvi jadrnic je veter in dane vremenske razmere najbolje izkoristila posadka krmarja Dušana Puha, ki so pluli na jadrnici Adriatic Europa in tako osvojili prvo mesto ter osvojili prehodni pokal Marinade. Na drugo mesto se je uvrstil Uroš Žvan z jadrnico Riedl Aerospace in posadko JK Skipper Maribor, tretje mesto v skupni razvrstitvi in prvo mesto v ORC razvrstitvi je osvojila posadka jadrnice Taia 2 & White goose, JK Loka timing s krmarjem Goranom Djordjevičem.


Znotraj regate Marinada je potekal tudi boj za naziv najhitrejšega zdravnika ter najhitrejšega pravnika. Letos je pokal Marinada MEDICUS CUP osvojila Dr. Anja Šterbenc kot članica posadke na jadrnici Glenfield 2, ki jo je krmaril Jernej Drofenik, NK Merkur Idrija. Med pravniki je pokal IUS CUP na Marinadi 2023 ponovno osvojil Samo Žvan, ki je bil hkrati tudi krmar jadrnice Generali, JD Mariborčanka.


Po končani regati, so se vsi udeleženci zbrali v Hangar baru, kjer je potekala razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov najboljšim na letošnji Marinadi. Za vse udeležence je bila pripravljena tudi pogostitev pod vodstvom Družine Nemec, kmetije Roštohar, Merit HP, Medice Fermedica in Malvazije Rodica.


Začimba letošnje dvajsete jubilejne Marinade sta bili glasbeni skupini v petek THE DOORS 2.0 in v soboto THE BEATLES LEGENDADO.
Zahvala organizatorja BYC je ob koncu dogodka pripadla vsem jadralkam in jadralcem na regati ter pokroviteljem in partnerjem regate MARINADA 2023

 

REZULTATI OPEN

REZULTATI ORC

 

 

 

 

Novo iz fotogalerije gallery icon

Išči plovilo


Newsletternewsletter icon

"Želim prejemati zadnje in aktualne ponudbe BYC" 

Kontaktirajte nas


David Hawlina, direktor
+386 41 643 033

BOOK YOUR CHARTER d.o.o.
Šetalište Jneza Branimira 2

23210 BIOGRAD NA MORU, Croatia

OIB: 02553865048
MB: 4797515

HR3324070001100547491


info@byc.si